CLE

Nyaraló épület – Balatongyörök

Státusz:

Funkció:

Hely:

megépület

lakóépület

Balatongyörök

Terület:

Funkciók:

Év:

150 m2

nyaraló épület

2016-2017

A Balaton keleti-medencéjének egyik gyöngyszemén, Balatongyörökön valósult meg a pályázati anyagunk tárgyaként bemutatott nyaraló épületünk.

 

Az építési helyszín a Balaton partvonallal párhuzamosan futó utcáról nyílik egy igen szűk nyélen keresztül. A telek az utcához csupán egy kis kapuval csatlakozik, így már a megérkezés is egy izgalmas intellektuális utazás képét vetíti a látogató elé. A nyél mindkét oldalról sűrű tuja és növénysor határolja, ezzel erősítve a szűkösség hatását és egyben erősítve a látogató izgatottságát, hogy vajon mi lehet a nyél végén? A nyél csak kis mértékben lejt hiszen a telek ezen része még a „leszakadó” partfal felső peremén kezdődik, az építési helyet azonban már a partfal lejtőjén lehetett kijelölni. A közterületi csatlakozás és a hátsókerti zóna között 11m szintkülönbség adódik, melynek jelentős része esik az építési hely területére.

 

Ez a Balatonra oly jellemző, izgalmas táji és épített környezet, a badacsonyi és szilgligeti látványra hangolt, teljes panorámás tájolás kihasználása és tisztelete volt az alapmotívuma a tervezési folyamatnak.

PDF
Hogy találsz el hozzánk?

IRODA | Rokolya Irodaház

1131 Budapest, Rokolya utca 1-13

GPS KOORDINÁTÁK
Hosszúsági fok | 47.8655768798
Szélességi fok | 46.64576878

ÚTVONALTERVEZŐ

Segítségkérés | +36 30 205 2081