SL6

Sasad Liget lakópark

6. ütem

Státusz:

Funkció:

Hely:

Kivitelezés alatt

Lakóépület

Budapest XI. kerület

Terület:

Lakás:

Év:

7000 m2

46 db

2017-2019

A Sasad liget lakópark 6.ütemének 46db lakást tartalmazó fejlesztésének megtervezésével (a 7. ütem tervezésével párhuzamosan), a fejlesztő Biggeorge Property, 2017-ben bízta meg irodánkat. A 6. és 7. ütem együttesen 187db lakást tartalmaz.  A telek területe 3360m2, ebből 2313m2 zöld kert.

 

Az általunk tervezett ütemek egy több éves fejlesztési stratégia befejező részeként valósul meg, a  Budapest XI. kerületben, a hajdani Kinizsi laktanya területén, a Sas-hegy lábánál. Irodánk a terveket a vázlattervtől, az engedélyezési terveken át a kivitelezési tervek elkészítéséig vállalta és generáltervezőként koordinálta a tervezési folyamat egészét.

 

A beruházói szándék egy olyan fás-ligetes lakópark kialakítása, melyben a zöldövezeti jelleg, a természetközeli hangulat dominánsan jelen van, kapcsolódik az északi irányban magasodó Sas-hegy természetvédelmi területéhez. A tervezői elgondolás lényege ezt a beruházói szándékot erősíti, mely az épületek telepítésében, tömegformálásában és homlokzatában nyilvánul meg. Az épületek telepítésénél fontos szempont volt a bezárt telekstruktúra elkerülése, így a közterületi átlátások szerepe meghatározó. A szellős, nyitott telekstruktúra mellett fontos igény volt az épületek tájolásánál a lakások egymásra történő rálátásának minimalizálása is.

 

A telken összesen két épületet-tömeget helyeztünk el, melyek a pinceszinten összeköttetésben állnak egymással. Az épülettömegek tervezésénél, igazodtunk a telek adottságaihoz és az optimális tájoláshoz, szem előtt tartva a laza, oldott utcakép igényét. A tagolt tömegeknek köszönhetően a zöldfelületek kitöltik az épületek közötti területeket, mely zöldfelületek a telek közepén egy nagyobb összefüggő belső kertet hoznak létre.

 

A tervezési program előre meghatározott lakásmix elvárásainak megfelelően készültek a tervek. A lakásméretek széles skálán mozognak az egyszobás garzonoktól a négyszobás penthouse lakásokig.

PDF
Hogy találsz el hozzánk?

IRODA | Rokolya Irodaház

1131 Budapest, Rokolya utca 1-13

GPS KOORDINÁTÁK
Hosszúsági fok | 47.8655768798
Szélességi fok | 46.64576878

ÚTVONALTERVEZŐ

Segítségkérés | +36 30 205 2081